Hoe kan in inschrijven?

Stap 1:

De eerste stap is het bijwonen van een infomoment. Tijdens dit infomoment leggen we uit hoe het tweedekansonderwijs werkt. Je kan vragen stellen over de opleidingen en de vrijstellingsproeven en we helpen we jou met de keuze van een beroepsopleiding. De data voor de vrijstellingsproeven worden hier eveneens meegedeeld.

Stap 2:

Bezorg ons je laatste jaarrapport, want op basis van dat rapport kan je vrijstellingen voor de algemene vakken (AAV).

Stap 3:

Neem deel aan de vrijstellingsproeven. Als je de vrijstellingsproeven hebt afgelegd en de resultaten bekend zijn, word je door je trajectbegeleider uitgenodigd voor een gesprek over je studietraject. Tijdens dit gesprek bepalen we samen voor welke modules je kan inschrijven en bespreken we de mogelijke duur van je traject. Iedereen krijgt een traject op maat rekening houdend met je persoonlijke situatie.

Stap 4:

Op basis van al deze informatie wordt de kostprijs berekend van de opleiding. Pas na betaling van het inschrijvingsgeld is je inschrijving definitief.

Nodige documenten bij je inschrijving

Om je inschrijving vlot te laten verlopen, is het makkelijk als je al enkele documenten meebrengt:

  • Identiteitskaart of document van wettig verblijf in België.
  • Geld of betaalkaart.
  • Voor de vermindering van het inschrijvingsgeld: kom je in aanmerking voor vermindering of vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Breng dan de juiste documenten mee. Heb je deze documenten nog niet, geen probleem dan breng je ze later binnen.
  • Voor anderstaligen: breng je behaalde certificaat van NT2-niveau 2.4 (Threshold 4) mee.
  • Info voor je zorgdossier zoals attest leerproblemen, verklaring CLB, …

Infomomenten

Bekijk een overzicht van alle infomomenten

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier