Gespecialiseerd voetverzorger

Wat ga ik leren?

In de modules voetverzorging verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van de voetverzorging. Je leert eveneens een behandelinsplan invullen om een volledige voet- en nagelverzorging uit te voeren. Je leert de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel aan te passen aan de invloeden ervan op de nagel.

Je leert nagelverzorging manueel en met apparaten uitvoeren, je leert voetmassage en ook de techniek ter voorkoming van het ingroeien van nagels. Je leert de behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel, huid en voet en hun anomalieën, van lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten.

Je leert ook verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader van voetverzorging en, waar nodig, de behandeling aan te passen.

Indien je alle modules van het onderdeel voetverzorging succesvol afrondt, behaal je het certificaat voetverzorger en kan je je zelfstandig vestigen, op voorwaarde dat je ook een attest bedrijfsbeheer bezit.

Als je alle modules van voetverzorger hebt afgerond, kan je deze specialisatiemodule aanvatten.

In deze module leer je een volledige voetverzorging uitvoeren. Je verwerft de nodige kennis voor het toepassen van verschillende orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken en van verschillende verbandtechnieken en leert deze technieken toepassen.

Je leert een aangepaste toepassing kiezen op basis van voetonderzoek en anamnese en leert de klant op een duidelijke en correcte manier informeren over de verzorging. Je leert ook overleggen en samenwerken met andere disciplines. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

Na het slagen voor deze module behaal je het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.

Samen met algemene vakken kan de opleiding leiden tot een diploma secundair onderwijs.

Modules

Kostprijs

Inschrijvingsgeld: Je betaalt max. 1,50 per lesuur met een limiet van 300 per semester.

Verminderingen van inschrijvingsgeld

Inschrijvingen

Vanaf 23/8/17 tot 31/8/17 • Voormiddag: alle dagen van 9u tot 11u (niet op 25/8) • Namiddag: alle dagen van 13u tot 15u (niet op wo. en vrij.) • Avond: alle dagen van 18u tot 20u (niet op vrij.) Vanaf 1/9/17 • Voormiddag: alle dagen van 8.30u tot 11.30u • Namiddag: alle dagen van 12.30u tot 16u (niet op wo. en vrij.) • Avond: alle dagen van 18u tot 21.30u (niet op vrij.)

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten of maak een afspraak via info@intko.be of het contactformulier.

DOWNLOAD

  Download PDF opleiding Gespecialiseerd voetverzorger