Zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger
Beroepsopleiding

Als voetverzorger wek je in een schoonheidssalon. Ben je zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger, dan heb je je eigenpraktijk en ben je een belangrijke schakel in de samenwerking met podologen, artsen, schoonheidsspecialisten, orthopedische schoentechniekers, verpleegkundigen en mensen werkzaam in de thuiszorg.

Wordt zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger

Wat ga ik leren?

In de modules voetverzorging verwerf je een stevige theoretische onderbouw van weefselleer en anatomie in het kader van de voetverzorging. Je leert eveneens een behandelinsplan invullen om een volledige voet- en nagelverzorging uit te voeren. Je leert de verschillende mogelijkheden van manuele nagelverzorging, een voetcrème inmasseren, de behandeling uitvoeren op basis van elementaire kennis van nagel, huid, producten en materialen en de behandeling flexibel aan te passen aan de invloeden ervan op de nagel.

Je leert nagelverzorging manueel en met apparaten uitvoeren, je leert voetmassage en ook de techniek ter voorkoming van het ingroeien van nagels. Je leert de behandeling uitvoeren op basis van kennis van nagel, huid en voet en hun anomalieën, van lichaamsstelsels, fysiologie, cosmetische producten, farmaceutische hulpmiddelen, materialen en apparaten.

Je leert ook verbanden en specifieke verzorgingstechnieken toepassen in het kader van voetverzorging en, waar nodig, de behandeling aan te passen.

Indien je alle modules van het onderdeel voetverzorging succesvol afrondt, behaal je het certificaat voetverzorger en kan je je zelfstandig vestigen, op voorwaarde dat je ook een attest bedrijfsbeheer bezit.

Als je alle modules van voetverzorger hebt afgerond, kan je deze specialisatiemodule aanvatten.

In deze module leer je een volledige voetverzorging uitvoeren. Je verwerft de nodige kennis voor het toepassen van verschillende orthonyxie-, onychoplastie- en orthoplastietechnieken en van verschillende verbandtechnieken en leert deze technieken toepassen.

Je leert een aangepaste toepassing kiezen op basis van voetonderzoek en anamnese en leert de klant op een duidelijke en correcte manier informeren over de verzorging. Je leert ook overleggen en samenwerken met andere disciplines. Veiligheids-, gezondheids- en milieuvoorschriften worden geïntegreerd.

Na het slagen voor deze module behaal je het certificaat zelfstandig gespecialiseerd voetverzorger.

Modules

Aanvullende technologie voetverzorging

Aantal uren: 60

Kost lesmateriaal:

Aanvullende voet- en nagelverzorging

Aantal uren: 60

Kost lesmateriaal:

Basiskennis voetverzorging

Aantal uren: 60

Kost lesmateriaal:

Bijzondere voetverzorgingstechnieken

Aantal uren: 40

Kost lesmateriaal:

Elementaire voetverzorgingstechnieken

Aantal uren: 60

Kost lesmateriaal:

Gespecialiseerde technieken voetverzorging

Aantal uren: 160

Kost lesmateriaal:

Initiatie voet- en nagelverzorging

Aantal uren: 40

Kost lesmateriaal:

Evaluatie

Er zijn gespreide evaluaties op basis van toetsen en taken tijdens de modules. Soms is er ook een eindevaluatie.

Traject

Het modeltraject duurt x jaar en gaat door in dagonderwijs.

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen omdat je reeds een module of een gelijkaardige cursus hebt gevolgd. Bij de start van ieder semester kan je oriënteringsproeven afleggen om samen met de begeleidende leraars je eigen lessenrooster samen te stellen.

Waar en wanneer?

CVO Meise - Jette Stationsstraat 35,1861 Meise

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. 1,50 per lesuur met een limiet van 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen of op afspraak in de school. Voor meer informatie kan je terecht op volgende telefoonnummer: 02 892 24 00 of via mail info@cvomj.be

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

DOWNLOADS

Infomomenten

Nieuws

Op 23, 24, 28 en 29/5 zijn er open lesdagen op de school in Meise. Inschrijven kan tot 21/5 via de website : http://www.cvomj.be

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier

Maak een afspraak

Wil je graag een persoonlijk gesprek in één van onze infopunten? Maak dan een afspraak.

s