Aanvullend Algemene Vorming (AAV)

De eerste stap naar je diploma secundair onderwijs!

Wat ga ik leren?

  • Nederlands
  • Wiskunde
  • Moderne vreemde talen (Frans)
  • ICT
  • Macusa
  • Wetenschappen
  • Nederlands

Modules

Traject

In de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) leer je de basisvakken die je nodig hebt om je diploma secundair onderwijs te behalen. In combinatie met een beroepsopleiding leidt de opleiding AAV naar een diploma secundair onderwijs.

Kostprijs

Inschrijvingsgeld: De opleiding is gratis. Je betaalt geen inschrijvingsgeld, enkel een bijdrage voor het lesmateriaal.

Opleidingskost: Afhankelijk van het aantal lestijden en mogelijke uitstappen.

Vrijstellingen

Voor bepaalde modules kan je een vrijstelling krijgen op basis van jouw laatste rapport(maximaal 4 jaar oud) en/of je kan eveneens deelnemen aan de vrijstellingsproeven om je traject te verkorten. Voor Frans, ICT, Nederlands, Wetenschapen en Wiskunde, kan je bij het begin van het semester deelnemen aan vrijstellingsproeven. Dit is niet verplicht. Bij inschrijving bekijken we of het voor jou interessant is of niet. De data van de vrijstellingsproeven liggen vast en worden aan jou meegedeeld tijdens de infosessie. Je kan een vrijstellingsproef één maal per kalenderjaar maken. Ben je niet geslaagd, dan volg je gewoon de module.

Waar wordt deze opleiding gegeven?

Vilvoorde, Halle

Evaluatie

In de eerste les van elke module vertelt de lesgever wat er van je wordt verwacht en hoe je wordt geëvalueerd. Per module wordt je resultaat bepaald door verschillende factoren: gespreide of permanente evaluatie tijdens de lessen, taken, opdrachten en toetsen, afhankelijk van de module, een examen (eventueel een tussentijdse evaluatie + eindevaluatie), een eindwerk / portfolio. De data waarop de evaluaties plaatsvinden, worden tijdig aangekondigd.

Inschrijvingen

De eerste stap is het bijwonen van een infosessie, waar je je kan inschrijven in de wachtcursus en ook voor de vrijstellingsproeven (vrijblijvend). Voor elke cursist wordt er een traject op maat opgesteld rekening houden met je werk/studie/familiale omstandigheden. Tijdens dit gesprek bepalen we samen voor welke modules je kan inschrijven.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten of maak een afspraak via info@intko.be of het contactformulier.

DOWNLOAD

  Download PDF opleiding Aanvullend algemene vorming (AAV)