Logistiek assistent in de zorg Beroepsopleiding

De opleiding is bedoeld voor volwassenen die willen werken in woonzorgcentra en ziekenhuizen ter ondersteuning van verpleegkundigen en zorgkundigen. Werk je al in de zorgsector, maar heb je niet de juiste kwalificaties? Dan is deze opleiding misschien iets voor jou.

Wil je werken met en voor mensen?

Wat ga ik leren?

Je leert hier op welke manier je verpleegkundigen en zorgkundigen kan ondersteunen in hun zorg voor de zorgvrager. Je ontwikkelt je vaardigheden om huishoudelijke taken (maaltijden voorbereiden, afruimen en afwassen, bedden opmaken, kamers onderhouden, transport van stalen en documenten, … ). Na de opleiding kan je werken in woon- en zorgcentra en ziekenhuizen. 

Modules

EHBO

Aantal uren: 20

Evaluatie

Per module deelt de lesgever mee wat zij verwacht van jou en hoe de evaluatie verloopt. In het secundair volwassenonderwijs is een tweede evaluatieperiode niet toegestaan. Regelmatig krijg je feedback over je leerproces. Dit kan onder de vorm van:opdrachten in de klas; schriftelijke en/of mondelinge toetsen; evaluatie van de praktijk (afhankelijk van de module); evaluatie van de basisattitudes. Tijdens de stages ondersteunen de begeleider op de stagevloer (mentor) en de begeleider van de school (supervisor) je in je groeiproces. Op regelmatige basis vinden er op school supervisiemomenten plaats. Tijdens deze momenten worden ervaringen uitgewisseld, vragen beantwoord, eventuele problemen besproken en werk je aan je persoonlijke groei. Hiervoor maken we gebruik van een persoonlijk groeiboek.

Traject

De opleiding omvat in totaal 500 lestijden. Het modeltraject duurt één semester, maar je kan er ook voor kiezen om de opleiding over een langere periode te spreiden.

Vrijstellingen

Het is best mogelijk dat je niet alle modules hoeft te volgen, omdat je al een certificaat of diploma hebt behaald. Bij de intake kijken we na op welke vrijstellingen je recht hebt.

Waar en wanneer?

CVO Semper campus Meise Stationsstraat 35,1861 Meise

Start in februari

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen. Tijdens het infomoment maak je kennis met de school en krijg je uitleg over de werking van het tweedekansonderwijs. Nadien kan je aan een verantwoordelijke vragen stellen over de beroepsopleiding. Kan je niet naar één van onze infomomenten komen? Mail dan naar info@intko.be.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Infomomenten

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier