TOELATINGSVOORWAARDEN

Leeftijd

Algemene vakken (AAV)

Om in te schrijven voor de algemene vakken moet je minimum 18 jaar zijn of 18 jaar worden voor 1 januari wanneer je inschrijft tijdens het eerste semester (september). Als je inschrijft tijdens het tweede semester (februari) moet je 18 jaar zijn.


Beroepsvakken (alle beroepsopleidingen)

Voor de beroepsgerichte en technische opleidingen moet je minimum 16 jaar zijn bij de inschrijving. Om via een VDAB-contract in te stappen, gelden andere leeftijdsvoorwaarden.

Taalniveau Nederlands

Omdat alle vakken in het Nederlands worden gegeven, moet je goed Nederlands spreken en schrijven voordat je kan starten. Het minimum vereiste taalniveau voor Nederlands voor anderstaligen is een certificaat van Nederlands Richtgraad 2 of volgens het oude stelsel een deelcertificaat van Nederlands Richtgraad 2.4.

Motivatie

Starten met Tweedekansonderwijs is een hele uitdaging en een geweldige kans! Tijdens een intakegesprek peilen we samen met jou naar je motivatie en bekijken we of de opleiding bij je profiel past. Van in het begin maken we samen afspraken om je slaagkansen te vergroten en je te begeleiden en ondersteunen indien nodig.