Huishoudhulp
Beroepsopleiding

Door de vergrijzing van de bevolking en door het gebruik van de dienstencheques is de vraag naar huishoudhulp enorm toegenomen. Voer je graag huishoudelijke taken uit zoals poetsen, wassen, strijken, koken en boodschappen doen? Ben je goed in het organiseren van een huishouden en ga je graag om met mensen? Dan is de opleiding huishoudhulp écht iets voor jou.

Maak van helpen je beroep!

Wat ga ik leren?

De opleiding huishoudhulp bestaat uit 7 interessante en praktijkgerichte modules. Je leert wassen, strijken en schoonmaken én ook verstellen van klein textiel komt aan bod. Aan de hand van rollenspelen leer je diverse dagelijkse activiteiten plannen en uitvoeren. En een belangrijk deel van de lessen wordt besteed aan (leren) koken. Tenslotte begeef je je op de werkvloer en zet je de theorie om in de praktijk tijdens de stage.

Modules

Aangepast koken

Aantal uren: 80

Basis koken

Aantal uren: 80

Schoonmaken als huishoudhulp

Aantal uren: 120

Verstellen als huishoudhulp

Aantal uren: 40

Werkplekleren huishoudhulp

Aantal uren: 80

Evaluatie

Er zijn gespreide evaluaties op basis van toetsen en taken tijdens de modules. Op het einde van de opleiding loop je stage.

Traject

De opleiding omvat 480 lestijden. Het modeltraject duurt 1 jaar. De lessen gaan door op dinsdag (08u40 - 12u20), woensdag (12u50 - 16u30) en donderdag (08u40 - 12u20).

Vrijstellingen

Er worden geen algemene vrijstellingsproeven georganiseerd. Je kan een vrijstelling vragen aan de vakleerkracht voor de lessenreeks begint. Elke aanvraag wordt individueel bekeken. De directie beslist of je de vrijstelling krijgt. Eventueel wordt een bijkomende proef opgelegd.

Waar en wanneer?

CVO kisp - Campus Merchtem - Ternat Dendermondestraat 26,1785 Merchtem

Start in september  |  Start gedeeltelijk in februari

Inschrijvingsgeld

Je betaalt max. € 1,50 per lesuur met een limiet van € 300 per semester.

Inschrijving

Inschrijven kan door naar een infomoment te komen. Tijdens het infomoment maak je kennis met de school en krijg je uitleg over de werking van het tweedekansonderwijs. Nadien kan je aan een verantwoordelijke vragen stellen over de beroepsopleiding. Ben je overtuigd? Dan kan je ter plaatse inschrijven voor de opleiding. Kan je niet naar één van onze infomomenten komen? Mail dan naar info@intko.be.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten, stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

Contact

Heb je nog vragen? Ga dan naar het contactformulier

s