Vooropleiding algemene vakken voor anderstaligen: Olivia

Ben je anderstalig? Wil je graag het diploma secundair behalen of starten met een beroepsopleiding en heb je nog niet het juiste niveau van Nederlands? Dan is deze vooropleiding iets voor jou! Je instapniveau voor Nederlands is minimum NT2, richtgraad 1 behaald. Er is een testing binnen richtgraad 2, NT2. Je krijgt intensieve lessen Nederlands in een aangepast tempo, de nadruk ligt op schrijfvaardigheden. Ook bij de andere vakken is er een aangepast toegankelijk taalgebruik. Vind je het niet zo gemakkelijk om te studeren? Dit is geen probleem, bij deze opleiding is er extra aandacht voor leerondersteuning en zorg.

De eerste stap naar je diploma secundair onderwijs!

Wat ga ik leren?

  • Nederlands: beginnersmodule NT 1,5; NT2 2.3; NT2 2.4
  • Vooropleiding Frans
  • ICT 1, 2 en 3
  • Wiskunde basis
  • Macusa: Maatschappij Cultuur en Samenleving
  • Organisatie en planning

Modules

Frans beginners

Aantal uren: 40

ICT 1

Aantal uren: 20

ICT 2

Aantal uren: 20

ICT 3

Aantal uren: 20

Intensief Nederlands

Aantal uren: 300

Macusa cultuur

Aantal uren: 40

Oranisatie en planning

Aantal uren: 60

Wiskunde basis

Aantal uren: 40

Evaluatie

Er zijn gespreide evaluaties op basis van toetsen en taken tijdens de modules. Soms is er ook een eindevaluatie.

Traject

Deze voor-opleiding gaat door in dagonderwijs en start in september. Je hebt elke dag les. De lessen gaan door van 8u30 tot 12u en van 12u30 tot 16u. Na 5 maanden heb je een goede basis en kan je aansluiten bij de algemene vakken en een beroepsopleiding van je keuze om zo je diploma secundair te behalen!

Vrijstellingen

Je kan deelnemen aan de vrijstellingsproeven voor Frans, ICT en Wiskunde. Dit is niet verplicht, bij de inschrijving bekijken we of het voor jou interessant is. De data van de vrijstellingsproeven liggen vast en krijg je tijdens het infomoment. Je kan een vrijstellingsproef één maal per kalenderjaar maken. Ben je niet geslaagd, dan volg je gewoon de vakken.

Inschrijving

De eerste stap is het bijwonen van een infomoment. Na het infomoment is er tijd voor een persoonlijk gesprek en kan je je inschrijven voor de opleiding en de vrijstellingsproeven.

TWIJFEL JE NOG?

Kom dan langs op een van onze infomomenten of stel een vraag via het contactformulier.

DOWNLOADS

s